Vakantie in Tarn-et-Garonne, Frankrijk

 
 

De heuvelachtige vergezichten en historische dorpjes maakt Tarn-et-Garonne tot een bijzondere vakantiebestemming.

Albi, Cahors, Saint-Antonin-Noble-Val, de gorges du Tarn en van Aveyron, Auvillar, Lauzerte, Bruniquel en vele andere dorpjes, waaronder enkele "mooiste van Frankrijk" zijn een bezoekje waard.

Langs het water, zowel op de oevers van de Tarn, de Aveyron als de Garonne kunt u heerlijk wandelen, fietsen of een paardrijden en genieten van het schitterende uitzicht over de rivierstroom. Maar als u meer actie zoekt, kunt u ook kanoën of kajakken. Wat erfgoed betreft kunt u schitterende dorpjes gaan verkennen als Saint-Cirq-Lapopie, Saint-Antonin-Noble-Val of Albi. Gaat u liever zwemmen, dan zijn er verschillende recreatiegebieden in Labarthe, Lafrançaise, «De drie Meren» en nog veel meer …

Maar Tarn-et-Garonne is ook een typisch gebied van het zuidwesten. Wijnkelders zijn er in overvloed, voor het plezier van de ogen en de smaakpapillen, bijvoorbeeld bij Cahors met zijn beschermde herkomstbenaming (aop). U kunt ook een smaakvol uitstapje maken met de verschillende fijnproeversroutes «circuits de saveurs», voor een kennismaking met het gastronomische- en culturele erfgoed van de streek.

 
 
Terug naar homepage