Vakantie in Picardie, Frankrijk

 
 

Tussen het Kanaal en de grote bossen nodigt Picardië u uit voor een ontdekkingsreis door zijn erfgoed en natuurlijke rijkdommen.

Maak kennis met Abbeville, Amiens, Péronne, Compiègne, Chantilly en nog veel meer…

Wat denkt u van een bezoek aan de Baai van de Somme? Laat u bedwelmen door het schitterende landschap van uitgestrekte stranden, de kliffen, kiezels. L’Abbevillois heeft voor u een zeer breed aanbod van sportieve activiteiten zoals paardrijden, golf, wandeltochten of MLA vluchten... Wat verder weg van de stranden kunt u even stoppen in Amiens om zijn kathedraal en zijn polychromieën te bewonderen; dit is een van de mooiste voorbeelden van religieuze gotische architectuur. Ga daarna heerlijk even een hapje eten op een van de zeer sfeervolle terrasjes in de buurt.

Bij Péronne, is de hoge vallei van de Somme ideaal om te vissen, maar tevens de gelegenheid om de herdenkingsmonumenten van de Eerste Wereldoorlog te bezoeken. In de omgeving van Compiègne kan u het prachtige kasteel van Pierrefonds niet missen, net als het wat zuidelijker gelegen het kasteel van Chantilly, omringd door staatsbossen. Van Laon tot Château-Thierry kunt u de schitterende locaties bezoeken waar de wijnbouwtraditie nog levendig is, zelfs de Champagneproductie.

 
 
Terug naar homepage