Vakantie in Loire Atlantique, Frankrijk

 
 

Guérande ligt in de buurt van de Bretonse kust en het regionaal natuurpark van Brière; de ideale bestemming voor een magische vakantie!

Guérande, La Baule, Brière, Saint Nazaire, Croisic en nog veel meer plaatsjes zijn absoluut een bezoekje waard…

Guérande staat vooral bekend voor zijn zoutproductie, en de betoverende kustlandschappen. Breng een bezoekje aan de zout- meren en pannen, en de zoutpanarbeiders die u zullen laten kennismaken met het productieproces. Profiteer ervan om de fiets te pakken, en de zeelucht in te ademen. Wat bos betreft biedt het park van Brière vele activiteiten voor groot en klein: tochtje in een koets of bootje, paardrijden, boomklimmen, de aquaparken van la Baule...

Als u het departement Loire-Atlantique wilt verkennen, moet u een bezoekje brengen aan Nantes met zijn schitterende kasteel van de hertogen van Bretagne, het Machines museum (musée des Machines), en zijn scheepvaartmuseum. Als u liever aan de kust blijft, stop dan in de charmante dorpjes zoals la Baule of Pornic voor een duik in de Atlantische oceaan, of om een mooie wandeling in de omgeving te maken. Voor een reis door de tijd moet in het « Le grand Blockhaus » zijn, Het museum over de Atlantische Muur die u de geschiedenis tijdens de tweede wereldoorlog zal vertellen van Saint Nazaire, stad met een schitterend uitzicht op zee.

 
 
Terug naar homepage